به گزارش گروه اجتماعی قدس آنلاین، مهدی میرغضنفری پژوهشگر طب سنتی در ارتباط با راهکارهایی برای زندگی بهتر سالمندان، اظهار داشت: مزاج انسان با افزایش سن به سمت سردی و خشکی پیش میرود، البته هر فردی مزاج شخصی خود را دارد که تا پایان عمر با او باقی میماند ولی به طور کلی مزاج گرم و تر مقداری از آن کاسته و به مزاج سرد و خشک افزوده میشود.
وی افزود: افراد بالای 60 سال به همین دلیل به سرما حساس نشده و این افراد باید مراقب بادهای پاییزی باشند همچنین از نشانههای کاهش رطوبت و تری در بدن ایجاد چین و چروک و لاغری است و افراد داری مزاج سرد و خشک در سنین پایینتری به عنوان مثال زیر 60 سال سرد بدون بیشتر مزاج را تجربه میکنند.
این متخصص فیزیولوژی با بیان اینکه گاهی در افراد مسن رطوبت زائد ایجاد میشود و سبب پف صورت خواهد شد، گفت: این رطوبت ناشی از ضعف عملکرد بدن است بنابر این در سن بالا رعایت برخی نکات امری ضروری به شمار میرود.
میرغضنفری بیان داشت:افراد سالمند باید از مصرف غذاهای ترش، سرکه، بادمجان، گوشتهای مانده و کنسروشده به دلیل اینکه در بدن ایجاد سودا میکنند، بپرهیزند.همچنین غذاهای آنها بهتر است حالت گرم و تر داشته باشد که شیربرنجی که با عسل یا مربای خانگی مصرف شود غذای مناسب در این زمینه محسوب میشود.
وی اضافه کرد: یبوست یکی از مشکلات دوران سالمندی است که توصیه میشود این افراد ملینهای کمعارضه همچنین مخلوط انجیر خیس شده در گلاب، روغن بادام یا زیتون استفاده کرده و همچنین روغنمالی به پوست این افراد جهت کمتر چروک شدن محافظت میکند.
میرغضنفری بیان داشت: محل خواب سالمندان نباید نمناک و سرد باشد و حتماً نورگیر داشته باشد که سالمندان بتوانند از این وضعیت بهرهمند شوند همچنین ورزشهای ملایم و مفرح همچون پیادهروی صبحگاهی تپهنوردی به دلیل اینکه حرارت درونی بدن ایجاد میکند توصیه میشود.
این پژوهشگر طب سنتی خاطرنشان کرد: از آنجایی که سالمندی مغز رو به خشکی پیش میرود این افراد نسبت به استرس حساستر بوده و باید به این قشر از جامعه بیشتر توجه کنیم تا کمتر آزرده شوند همچنین کمخوابی و بیخوابی میتوانند ناشی از خشکی مغز باشد که باید از هر دو این مسئله پیشگیری کرد.
میرغضنفری گفت: چکاندن روغن بادام در بینی و استفاده از دمکرده سنبلهسیب برای خواب و اعصاب سالمندان توصیه میشود.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما